Linjer i landskapet IV
På leting etter linjer i landskapet fant jeg dette motivet på østsiden av Øyeren, med retning mot Lillestrøm. Ikke et spektakulært motiv akkurat, men jeg liker linjeføringen.
Bildet inngår i albumet Linjer i landskapet - Når jeg ser på ulike landskap, er jeg facinert av de vakre linjene naturen har å by på. Vil prøve å finne motiver med slike linjer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-25 09:38:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde53mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309840} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Turid L.

Et fint bilde fra Øyeren.
Liker også de fine linjene
som er i landskapet.

mvh Turid
Øyvind S.

Flott Norsk landskap, likte spesielt vannet i midten som er i ferd med å smelte og dybden i bildet.
mvh Øyvind
Tom T.

Fint landskap. Liker veldig godt linjene i forgrunnen, tror jeg fokusert på dette. Slik bilde fremstår nå, er det litt rottet.

TomT
Eifinn J.

Stilig, nydelige linjer - v2 blir nesten et helt annet bilde, synes jeg. Men pent det også.

mvh
Eifinn J
Trygve K.

Jeg liker det ikkespektakulære, og dette er et godt eksempel på at
det enkle og lavmælte, myke er et godt utgangspunkt for gode komposisjoner.
Må si at jeg holder versjon 2 for å være den absolutt beste!

:> T

Ole-Kristian T.

Tusen takk for hyggelige kommentarer til landskapsbildet fra Øyeren. Tom: Takk for innspill til annet utsnitt. Flott at andres øyne kan gi ideeer til å tenke nytt :)
Simen B.

Flott landskap og fine linjer. Litt enig med Tom og holder en knapp på V2. Godt:)

mvh Simen
Ann T.

Flott dybde og fine linjer i dette lanskapsbilde. Bra komposisjon i V1. V2 er mere fokusert på form og linjer, men fint også.
Mvh. Ann
Steinulf L.

Spennende Romerikslandskap. I hovedbildet er det en klassisk tredeling av motivet. Greit nok, men ikke så spennende. Jeg tror jeg ville konsentrert meg om tettere utsnitt som du vel ert inne på i v#2.
Avsluttet .

Hei
V1 for meg. Liker slike landskapsbilder. Vi har jo så utrolig mange vakre motiver rundt oss. Jeg synes du er flink til å se dem.
Bildet er klart og fint i seg selv
Mvh
Eva
Stig Børre E.

Linjer er det her, mest i forgrunnen.
Bildet i seg selv er jo pent og dekorativt, men jeg ville satset hardere på nettopp linjer og forenklet bildet mye mer. Her er det forgrunnen som er spennende. Utsnittet i v2 syns jeg ikke fungerer så bra.

Bra bilde som jeg føler ikke formidler det du vil formidle på en god nok måte.

StigB
Bjørn André H.

Hei ! Liker godt kombinasjonen av forskjellige typer linjer her, først de buede linjene innover i bildet mot de runde vannene. Liker helt klart ver #1 best da ver# 2 mister dybden i bildet.
Bra fanget i ver #1
Bjørn André
Ole-Kristian T.

Takk for kommentarene, det er med å utvikle tanken videre på nye motiver :)
Jarle S.

Hei,Ole-Kristian
Du har tydeligvis den samme forkjærligheten for linjer og former i landskapet.God linjeføring i denne åkeren og godt eksponert.Men jeg er tilbøyelig til å være enig med de som mener at v2 er best,det blir et mye mere ryddig og rolig bilde.Jeg prøvde å legge over noe som dekket en del av bakgrunnen,akkurat på toppenav skogen bak vannet,og det så ikke så verst ut det heller. Godt sett,Ole-Kristian.
Mvh Jarle
Tine F. B.

Det meste er sagt over. Synes begge bildene er flotte, men de har forskjellig uttrykk. Godt eksponert, nydelige linjer. Klarer ikke bestemme meg for hvilket jeg liker best, men det er vel heller ikke cluet her?! Godt fremført igjen dette, Ole-Kristian! mvh Tine
Ole-Kristian T.

Tusen takk for nye kommentarer, ang. det bl.a Tom og Stig Børre bringer inn, er det nok snakk om hva en legger i begrepet ''linjer i landskapet'' som jeg har kalt serien. Det er selvsagt linjer i ethvert landskapsbilde, men i noen bilder er vel linjeføringen mer harmonisk og i andre bilder kan linjene være mer rotete. Det jeg i utgangspunktet tenkte med serien, var nok mer ''vanlige'' landskapsbilder der linjene var tydelige og harmoniske. Noen tenker mer spesifikt og vil fokusere mer på linjene og ikke så mye annet. I dette bildet er linjene mest fremtredende i forgrunnen, men jeg ser også på linjene lenger bak, også fra åsene mot horisonten. Jeg synes komposisjonen av hele bildet fungerer, og opplever ikke som Tom at bildet er rotete.

Samtidig er det interessant med innspill og forslag til andre utsnitt, som Tom og Jerle foreslår. Da blir det et helt annerledes bilde, som absolutt også kan fungere, og som da fokuserer sterkere på linjene og kanskje ikke så mye på landskapet. Så jeg tror det handler om hva en legger i begrepene og selvsagt hva slags type bilder man selv prefererer. Foreløpig er vel mine landskapsbilder ganske ''tradisjonelle'' uten at det trenger å være noe negativt i mine øyne, men jeg er også åpen for å prøve nye ting og tenke annerledes, derfor er jeg veldig glad for innspill a la Tom, Stig Børre og andre :)
Marit O.

Fint dette også Ole-Kristian,men her er det linjene i forgrunnen jeg liker best
ble litt mye og forholde seg til denne gangen:)
Mvh Marit
Venche J.

Versjon en fanger meg mest. Øyet dras mot midten og den lille treklyngen ute i vannet.

Hit må du dra når våren setter skikkelig inn, gjerne et sommerbilde også.

Wenche.
Avsluttet .

Et flott bilde Ole-Kristian.

Deler de andres positive komentarer her.

Hallo fra Eivind.
Tove H.

Jeg ser linjene i forgrunnen og også videre inn i landskapet - et harmonisk bilde. Men det ville blitt mer spennende med utsnitt... Du kan jo gå tilbake å ta flotte linjestudier fra forgrunnen. Da blir det ja, takk, begge deler!
:)Tove
Avsluttet .

Jeg elsker sånne linjer i bildene:-)
Og når det er litt snø,og fremdeles litt grønt så finnes det så mange fine sånne motiver,rett før en kjører av veien noen ganger:-)
Flott landskapsbilde som jeg liker godt.
Linjene leder oss innover i bildet og frem mot et deilig landskap.
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.

Tusen takk for mange hyggelige kommentarer! Tone: Jeg deler din begeistring for akkurat det du sier, åkrer med blanding av grønt og et syltynt lag med snø på, det er vakkert og har nydelige linjer. Har som deg nesten havnet på jordet fra tid til annen :)
Lars Kristian G.

Hei Ole-Kristian!

Jeg har sett igjennom bildene i denne serien din - flotte bilder alle sammen. I dette bildet ligger det mange detaljer synes jeg. Jeg liker de ''tre ulike'' delene i bildet - åkeren i forkant - vannet i midten - og fjellene/himmelen i bakgrunn. Jeg synes alle delene står veldig fint til hverandre - spesiellt ''samspillet'' mellom åkeren og vannet - herlig :-) Jeg liker også godt v2 - men føler v1 gir meg mere..

Mvh. LKG
Avsluttet .

Kjempemessigt. Utrolig med linjene på åkeren som forplanter seg nedover.
Sitter å stirrer innover i bildet, og det gir meg et smil rundt munnen. Bra bruk av dybde. Likte dette veldigt mye.
Ps: Syntes versjon 1 var best av de 2.
Anne-Lise S.

Her sitter jeg og følger linjene med blikket, scroller litt opp og ned, og ser for meg motivet uten himmel og åser, og så gjør jeg meg klar for en kommentar, og der var det jammen meg en v2 gitt. :-) Dette er du bare knakende god på! :-)

Anne-Lise
ketil o.

Hei!
Det meste er vel allerede sagt,så jeg henger meg bare på det positive. Linjer i massevis og landskapet er bare flott med god dybde. Velkomponert.
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu