Sopp 1
Soppene er ca. 3cm høye
Utstyr
  • Canon EOS 1N
  • Sigma 105mm Makro
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeE100 VS
  • Nei
  • AnnetStativ og snorutløser, mellomring 31mm
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger352
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14972} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Leif Y. C.

Flott nærbilde med et sart og behagelig uttrykk. Den begrensede skarpheten (som man blant annet ser på soppene) bidrar sterkt til dette uttrykket, samtidig som bildeplanet er perfekt lagt for også å få bladet i fokus.

Blir ikke helt enig med meg selv angående komposisjonen, den virker noe stiv/rett på. Innsatsen i søla er uansett rettferdiggjort med dette bildet!
Birna R.

Greit nok som artsbilde, men jeg skulle ønsket en bedre jobbing med lyssettingen. Sopp er vanskelige bl.a. fordi de er 3-dimensjonale og det lett blir slagskygger under hattene. Selv her hvor hatten er såpass smal og kjegleformet sees skyggene tydelig. Det er nesten bestandig behov for tilleggslys, f.eks. ved bevisst bruk av reflektor eller (behersket) blitzbruk, for å få soppbilder perfekte,

Jeg har en mistanke om at du ønsker perfekte bilder, derfor disse rådene fra en gammel soppfotograf (blant mye annet).
Ann F.

Jeg er forsåvidt enig med Bjørn R. om det fototekniske, men akkurat her ga slagskyggen den effekten at det ser ut som soppene strekker seg opp mot lyset, så effekten var ikke helt ueffen.
Mvh Ann
Vemund L.

Teknisk er bildet selvsagt meget bra, sålangt jeg kan se, men jeg syntes alikavel ikke bildet var så forferdelig spennende. Alt funker forsåvidt bra, både komp og farger, men bildet er allikavell ikke en innertier hos meg, selvom teknikken som vanlig er i særklasse.

Vemund
Magne F.

Jeg ville gjerne sett nedre del av stammen på soppen. Liker ikke helt de grønne utydelige bladene i nedre del av bildet.

Mvh Magne
Thorfinn B.

personlig synes jeg vel at bladet til høyre blir for stort og dominerende, men bra bilde!
Hans- Georg S.

Takker for kommentarer.
Ser klart at motivet kan jobbes mer med, både komposisjonsmessig og med lyssetting. Det jo sopptid nå, så en skulle få rikelig med muligheter. Problemet er oftest å få plassert kamera på bakkenivå i riktig posisjon. Her er det gravd ned i mosen, mens objektivet er støttet opp med kongler mm. Da er det ikke så lett å se i søkern når en ikke har sjsktsøker...;-)
Carsten A.

Nye bra i bildet, men som du selv sier, det kan jobbes mer med komp og lys. Sjaktsøker er svært nyttig ja, glad jeg har en på min F3! Gjelder bare å få tid til å bruke den!
MVH CA
Avsluttet .

Spännande komposition och mycket sevärd..
mvh/gunte..
Aleksander J.

Ja, lyset er litt kjedelig og bladet i forgrunnen er for dominerende.
Spennede bruk av uskarphet. Jeg ser gjerne nye versjoner.
Arve k.

Svevende lett bildet som er meget behagelig og se på.Fin fargekombinasjon.

AK.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu