Isbjørnbinne med unge og bytte (2007.07.13)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-28 13:03:06
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetI V2 er også fargemetningen i blått noe redusert. Det er imidlertid en kjennsgjerning at (i polarørkenen) på Svalbard med lav sol og hyppig mye knallblå himmel blir det lett store blå skyggepartier også på tilsynelatende flat drivis (som her). Dessuten er drivisen her også ganske sterkt oppblandet med kalvet blågrønn is fra tallrike breer i området. Polarmåken til venstre (som kanskje var i ferd med å ta av?) er borte i V2.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger899
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
André M.
God miljøskildring. Begrenset DOF og det sammenpressede teleperspektivet gir en dramatisk dybdevirkning. Var litt usikker på om forgrunnen burde vært kuttet noe, men ser at blodet rettferdiggjør beskjæringen slik den er. Bra.

Fargestøy på forhøyningen moren står på burde vært unngått.
Sverre H.
Hei Carsten,

Vakkert isbjørnmiljø du skildrer. Skulle gjerne opplevd dette. Utsnittet ditt er fint, men jeg også kunne kanskje tenkte meg litt mindre forgrunn. Fargestøyen i skyggeområdene synes også relativt godt på min skjerm. Men det er ikke noe stort problem. Jeg synes imidlertidig at den blå himmelkanten øverst drar mye oppmerksomhet. Men jeg er usikker på om beskjering underkanten gjør at bide mister den fine dybden det har nå.

Uansett, takk for opplevelsen.

mvh
Sverre.
Robin J.
Hei Carsten
Flott gjenngitt av situasjonen med binna og ungen. Passe utsnitt og flott teknisk gjennomført. Takk for fin tur.Mvh RJ
Chris Eric B.
nydelig..
Kjell G.
Flott miljøskildring. Ungens lille speil bidrar på plussiden. Det samme gjør fjell og horisont i bakgrunnen som gjør bildet mer spennende enn om det hadde vært et avgrenset isområde.

Og, for å sitere Robin J: ''Takk for fin tur''.

mvh kjellg

Magnus A.
Joda,flott dette av en dagligdags hending der oppe i isødet.Flott med alle detaljene som viser hva som har hendt.Må være litt av en opplevelse å få være vitne til noe så storslagent som dette.
Mvh.Magnus A.
Øyvind A.
Fin miljøskildring. Bra at du har tatt med omgivelsene og landskapet bak. For min del kunne du gjerne knepet inn noen piksler nede. Og så synes jeg det virker som fargene er vel sterke.
mvh
Ø.
Tom E.
Miljøskildring fra Svalbard,som ikke er alle forunt å oppleve.Vil anta at det ikke bare er å bestille en slik anledning selv om den foregår daglig.Synes at blodet på isen må være med,da den forsterker inntrykket av det som har skjedd på isen.Må ha vært en spennende opplevelse.
mvh tom elton
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Jeg ser at en viss beskjæring nedenfra kan være en vinning for bildet. Blod på isen er det ellers nok av likevel.

RJ og KD: Takk i like måte for en uvanlig flott tur og hyggelig følge!

MVH CA
Gunnar John C.
Jeg synes nettopp det vide perspektivet her, med blånene i det fjerne, er det som hever dette til et flott bilde. Isbjørn har vi sett før, men dette sårbare, forrevne habitatet synes jeg kommer spesielt fint frem her. Fangst også, vel og bra, men at landskapet er så bløtt, på mer enn en måte, er vel så slående.

Den ytterste måsen (?:-) med de rare, skrå beina, helt til venstre, gir meg fornemmelsen av ultra-vidvinkel, men da måtte du ha stått fryktelig nær (og sikkert måttet fått mye skarpere islandskap). Men hvorfor ble bena så skrå?

Vennlig hilsen,
Gunnar
ingebjørg fyrileiv g.
Du er heldig som har opplevd dette, Carsten. Jeg liker formatet veldig godt, samt at du har morens oppmerksomhet. Ungen er mer opptatt av å speile seg ser det ut for, og hyggelig er også det. Når det gjelder skarpheten i bildet, så får jeg litt problemer. V#2 ble nok noe bedre med tanke på forgrunnen, og uten at blodet forsvinner helt. Men jeg synes at bakgrunnen blir plassert litt for mye mellom det uskarpe og det skarpe. Full dybdeskarphet hadde vel fungert, og hadde krabatene vært større i bildet, ville nok det motsatte vært å foretrekke. Men jeg savner blåtonene i andreutleggelsen.

vh ingebjørg
Øyvind A.
Versjon 2 ble en forbedring. Reinere avslutning nede, og jeg synes også at det balanserer bedre uten måka til venstre.
Ø.
Per Harald O.
Versjon 2 best! En meget vakker naturskildring! Mangler litt av den superskarpheten vi er vant med fra deg. Kan komme av lang linse, urolig båt og nervøs CA.
Hilsen Per
Ole Jørgen L.
Takker for sist på Svalbard!
Bra fanget situasjon av isbjørnbinna med ungen. Ser fram til å se flere bilder fra turen...

Mvh
Ole Jørgen Liodden
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu